Medlemsinfo nr 13 december 2023

Hissarna
Installationen av de nya nödtelefonerna pågår och beräknas bli klar nästa vecka. 
Som tidigare meddelats gäller vårt serviceavtal för hissarna endast vardagar kl. 8-17. Vid driftsstörning ring 020-31 33 33. 
Vid övrig tid tillkommer en hög avgift för jourutryckning varför endast styrelsen får beställa en sådan (undantag är naturligtvis om ni sittar fast i en hiss). Styrelsen kontaktas via föreningens mailbox gashagapirar3@gmail.com

Återigen vill styrelsen påminna medlemmarna att torka av skorna ordentligt när ni kommer in i trapphusen för att inte dra in grus i hissarna. Detta kan orsaka onödiga driftstopp och därmed kostnader. 

Energi 
Arbetet med att kalibrera den nya reglercentralen pågår. 
Samarbetsgruppen för energifrågor har haft ytterligare möte och arbetar på att vidareutveckla bra idéer. 

Kostnadsjakt
Styrelsen har fortsatt arbetet med att utreda möjligheten att driva fastighetsskötsel i egen regi. Förslag kommer att presenteras i januari. 

Laddboxar 
Som meddelades i förra månadsutskicket kommer elbilsladdande medlemmar att debiteras för perioden april 2023 - 8 september 2023 på avin för januari 2024.

Utöver detta arbetar vi, tillsammans med GA2 och GP2 tillsammans med Storholmen, med att få igång den automatiserade debiteringen av elbilsladdning. 

Ångturbinen 3 (Lotrec tomten)
Diskussioner med fastighetsägaren pågår för att undersöka möjligheten till en kompromiss.

Vinterunderhåll
Som tidigare meddelats ska alla frågor eller funderingar kring snöröjning slussas via Matts Törnberg ordförande i GA2. 

Mer information finns på https://stapelbadden-ga2.bostadsratterna.se/snorojning

Vi påminner också medlemmar som bor i taklägenheterna, att de behöver skotta bort snö, från sina terasser. Detta för att undvika framtida vattenskador. 

Inbrott i garage
Ett försök gjordes i förra veckan att bryta upp låset till dörren i B-garagets port. Eftersom dörrarna sedan i tisdags är igensatta misslyckades inbrottsförsöket. 

Efter de upprepade däckstölderna i C-garaget har vi beslutat att stänga inpasseringsdörrarna i våra garageportar. Det innebär att du från den 6 december måste använda din fjärrkontroll för att komma ut genom garageporten. Dessutom har lås monterats på motorerna som öppnar garageportar. 

Securitas har gjort en ordentlig genomgång av skalskydd, brand och övervakning i våra garage. Vi har gått igenom alla garagen A-D tillsammans med Securitas, i syfte att öka säkerheten. Ett förslag är, att sätta upp fler kameror, och att ansluta dem till Securitas larmcentral. De kommer att inom en vecka lämna förslag på åtgärder, och kostnadsförslag för dessa åtgärder.

Vi ber de som nyttjar garagen vara extra uppmärksamma på att portarna stängs efter in- och utfart. Vi ber även alla, speciellt hundägare, att vara extra uppmärksamma om ni ser någon okänd bil, modell mindre hantverksbil, på Fyrvägen vid sen timme. Ser ni något som indikerar att inbrott pågår, ring 112 direkt (ingrip dock inte själva).

Frågor och synpunkter till styrelsen
Alla frågor och synpunkter, rörande föreningen och dess skötsel av fastigheterna, ska skickas till vår "infomail", gashagapirar3@gmail.com och inte direkt till styrelsemedlemmar. 

Vinmingel
Vi kommer att återupprepa det vinmingel vi arrangerade i början av detta året. Så reservera den 25 januari kl 19! Separat inbjudan kommer att skickas.

Till sist vill styrelsen önska alla medlemmar 

             En bild som visar jul, julgran, Julprydnader, Högtidsprydnader

Automatiskt genererad beskrivning