Medlemsinformation nr 3 mars 2024

Hissarna 
Som tidigare meddelats gäller vårt serviceavtal för hissarna endast vardagar kl. 8-17. Vid driftsstörning ring 020-31 33 33. 

Vid övrig tid tillkommer en hög avgift för jourutryckning varför endast styrelsen får beställa en sådan (undantag är naturligtvis om ni sitter fast i en hiss). Vid missbruk kan medlem komma att debiteras utryckningskostnader. 

Styrelsen kontaktas via föreningens mailbox gashagapirar3@gmail.com

Återigen vill styrelsen påminna medlemmarna att torka av skorna ordentligt när ni kommer in i trapphusen för att inte dra in grus i hissarna. Detta kan orsaka onödiga driftstopp och därmed kostnader. 

Garage och parkering
Översyn av parkeringsreglerna pågår via GA2:s styrelse och kommer att presenteras för medlemmarna så snart detta är beslutat.

Redan nu har en förändring skett på så sätt att kommunen (efter förfrågan av GA2) har ändrat reglerna för parkering på Värdshusvägen (på den sidan av gatan som ligger närmast spåren) vilken numera är gratis 17-09. 

Extra förråd
Föreningen har ett extra förråd för uthyrning f.r.o.m 1 juni 2024. Förrådet finns i källarplan, Trossvägen 9. Kontakta Lars Hedberg vid intresse. 

GDPR
Begäran om samtycke till att föreningen för register över medlemmars mailadress och telefonnummer har fungerat bra vilket innebär att det, i skrivande stund, bara är 10 lägenheter (18 %) som inte lämnat sitt samtycke. Vi behöver dock att samtliga medlemmar ger sitt samtycke så om ni känner på er att ni missat detta får ni gärna åtgärda det. Hör av er till styrelsen om ni behöver hjälp eller har frågor. Styrelsen kommer även att fortsätta maila påminnelser.

Samverkan
Samverkansgrupperna mellan föreningarna i Gåshaga avseende ekonomi och teknik har startats och genomfört möten. Många intressanta idéer har tagits fram och bearbetas nu av dessa grupper. 

Fakturering av medlemsavgifter
Storholmen meddelar att avier avseende månadsavgifter från och med kvartal 2 skickas via tjänsten Kivra. Detta innebär att pappersavierna kommer att ersättas av digitala avierna i Kivra. För medlemmar med e-faktura kommer kommer avierna som vanligt via banken.
För medlemmar som varken har tjänsten Kivra, autogiro eller e-faktura kommer pappersavier sändas ut som tidigare.

Brandronder
Som tidigare har nu styrelsen genomfört brandronder under kvartal 1. Det noteras att hindrande/brännbart material fortfarande förvaras i trapphusen och i gångarna utanför källarförråden. Detta måste omedelbart avlägsnas.

Fönsterputsning
Föreningen kommer, preliminärt den 12:e och 13:e juni, att putsa fönstren i trapphuset och balkongglasen under inglasningen. Notera att det på vissa av dessa balkongglas finns en gråaktig hinna orsakat av regnvatten som tar med sig utfällning från betongen. Denna är dessvärre svår att få bort. 

Föreningsstämma
OBS - datum för den ordinarie årsstämma är ändrat till den 20/5 kl 19.00 och kommer att äga rum på restaurang Bryggan. Föreningen bjuder på välkomstdrink och snacks. Deltagande anmäls via styrelsemailen senast den 10:e maj.

Styrelsen planerar även att arrangera en efterföljande middag på Bryggan för de som så önskar – till självkostnadspris att betalas av deltagarna. Separat inbjudan med meny och anmälan till denna middag kommer att skickas ut i förväg.

 

Frågor och synpunkter till styrelsen
Alla frågor och synpunkter, rörande föreningen och dess skötsel av fastigheterna, ska skickas till vår "infomail", gashagapirar3@gmail.com och inte direkt till styrelsemedlemmar. 

Styrelsen